Asiatiske veggieboller med gr√łnne ris og Satay sauce

Asiatiske veggieboller med proteinholdigt Edgy Veggie granulat. Server med ris og Satay sauce - og du har en herlig vegetarisk middag ūüĆĪ.¬†


Ingredienser:

Veggieboller:
3 fed hvidl√łg
1 l√łg, skivet
Lidt r√łrsukker og vineddike til karamellisering af l√łget
1 ds drænede kikærter
1 dl varm gr√łntsagsbouillon
125 g Edgy Veggie Granulat
Skallen af 1 lime
Salt, chili flakes og evt. lidt thaibasilikum.

Ris:
3 dl ris
4,5 dl gr√łntsagsbouillon
En håndfuld frisk koriander
1 l√łg, grovhakket
1 gr√łn chili, groftsk√•ret
Skallen af 1 lime
Olie
Gurkemeje, salt.

Satay Sauce:
Brug en f√¶rdig eller lav den selv fra bunden med denne opskrift, som vi har l√•nt fra det svenske madmagasin: ‚ÄĚAllt om Mat‚ÄĚ:
100 g jordn√łdder, finhakket og ristet
100 g macadamian√łdder, finhakket og ristet (kan erstattes med jordn√łdder)
1 ds kokosmælk, 400 g
1 l√łg, finthakket
¬ĺ dl farin
1 dl appelsinsaft
¬Ĺ dl citronsaft
3 spsk sojasauce
1 spsk olie
1¬Ĺ spsk ingef√¶r, finthakket frisk
2 fed hvidl√łg, hakket
2 spsk honning (eller evt. agavesirup)
1 tsk r√łd spansk chili, finhakket
¬Ĺ stk citrongr√¶s
2 tsk st√łdt spidskommen
1 tsk karry

S√•dan g√łr du:

Veggieboller:
Hvidl√łgsfeddene bages i ovnen ved 175 ¬į i ca. 30 minutter. De skal v√¶re bl√łde og dufte af hvidl√łg. Imens hvidl√łgene bager, karamelliseres et skivet l√łg i lidt r√•sukker og et par st√¶nk af vineddike. De steges indtil de er klare. N√•r hvidl√łgene er bl√łde, trykkes indmaden ud og blandes sammen med det karamelliserede l√łg. Kik√¶rterne tils√¶ttes og det hele blendes til en pasta. Derefter tils√¶ttes 1 dl gr√łntsagsbouillon, limeskal, salt, chili flakes og evt. lidt thaibasilikum. Bland Edgy Veggie i og r√łr rundt. Lad massen hvile i ca. 10 minutter inden den formes til boller og steges p√• en pande i lidt olie.

Ris med urter:
Skyl risene. Frisk koriander, l√łg, gr√łn chili og limeskal blendes med lidt af gr√łntsagsbouillonen. Tils√¶t resten af bouillonen. Opvarm lidt olie i en gryde og svits de skyllede ris med lidt gurkemeje. Tils√¶t lidt salt og h√¶ld urte-gr√łntsagsbouillonen over. Kog efter anvisningen.

Satay Sauce:
Steg l√łg, hvidl√łg, ingef√¶r og chilipeber i olie p√• stor pande uden at det tager farve. Tils√¶t farin og honning. Lad det simre 5 minutter. Tils√¶t citronsaft og appelsinsaft og lad det koge sammen. Vend n√łdder, krydderier, kokosm√¶lk og citrongr√¶s i. Lad det simre i ca. 10 minutter til en tykflydende konsistens. Fjern citrongr√¶s og smag til med sojasauce. Lad saucen k√łle af.