Linse-, haricotbønne- og svampesteg

Den perfekte veganske steg! Denne fantastiske opskrift er udviklet af The Cook & Him og indeholder to af vores produkter fra vores webshop - røde haricotbønner og quinoa flager.

Husk at de røde haricot bønner skal sættes i blød natten over.

6-8 portioner


Ingredienser:
115 g tørre, røde haricot bønner
115 g linser (eget valg)
Et stænk olivenolie til stegning
1 rødløg, fint hakket
3 fed hvidløg, knust
2 portobello svampe, hakket
1 gulerod, revet
½ peberfrugt, hakket (valgfri farve)
1 tsk tørret timian
1 tsk tørret rosmarin
4 spsk gærflager
3,5 dl quinoa flager
1 grøntsagsbouillon-terning opløst i 1 dl vand
Salt og peber

Sådan gør du:
Læg bønnerne i blød i koldt vand i 8 timer, hæld vandet fra og skyl dem grundigt. Hæld dem i en lille gryde og dæk helt med koldt vand. Lad det koge op, sænk derefter varmen til medium og lad dem simre i 40 minutter.

Skyl linserne i koldt vand og hæld dem i gryden med bønnerne, dæk med mere vand. Lad det koge op igen og derefter simre i 20 minutter. Hold øje med vandstanden, hvis der fordamper for meget, tilsættes mere vand. Rør rundt af og til.

Imens bønnerne og linserne koger, forberedes grøntsagerne.

Ovnen opvarmes til 180 °C og en rektangulær bageform smøres.

Hæld lidt olivenolie på en stor stegepande og steg de hakkede rødløg og knuste hvidløg i et par minutter. Tilsæt revet gulerod, hakkede svampe og peberfrugter og lad dem stege med i et par minutter.

Hæld vandet fra bønnerne og linserne og hæld dem på stegepanden. Rør godt.
Tilsæt de tørrede krydderurter, gærflager, quinoa flager og krydre godt med salt og peber. Rør godt rundt. Hæld grøntsagsbouillonen i og rør rundt.

Overfør massen til formen og pres den godt ned. Sæt formen i ovnen ved 180 °C i 1 time og 30 minutter. Stegen skal føles hård, når den er færdigbagt!

Lad stegen afkøle og sætte sig i 15 minutter før servering.

Stegen kan gemmes i køleskabet eller fryses ned. Den bedste måde at genopvarme stegen på er at dække den til med folie og sætte den i en ovn på 200 °C.

Stegen er også meget velegnet til madpakken dagen derpå.

God fornøjelse!