Cremet hindbæris

En skøn cremet hindbæris, som du kan lave uden at have friske bær. Her er isen lavet på hindbær, men du kan naturligvis bruge hvilken som helst bær eller frugter du ønsker.


Ingredienser:

Bær:
2,5 dl frysetørrede hindbærstykker 1-6 mm
2,5 dl vand

Ismasse:
½ citron
2,5 dl mælk
2,5 dl piskefløde
2 æg (brug evt. pasteuriserede æg)
½ -1 vaniljestang eller vaniljepulver (ca. ½ tsk)
2,5 dl sukker
1 knivspids salt

Sådan gør du:

Bær:
Hæld hindbærerne i en skål og hæld vandet over. Lad dem stå og opsuge væsken i et par minutter. Herved genopretter hindbærerne den konsistens, som de oprindelig havde. Det er finessen med frysetørret frugt.
Tips! Du kan selvfølgelig vælge hvilken som helst type frugt og bær som du ønsker.
Hæld vandet fra og blend bærerne.

Ismassen:
Hæld de blendede bær i en gryde og tilsæt mælk og piskefløde. Halver eventuelt vaniljestangen og skrab indholdet ud - og tilsæt kornene til hindbær-mælkeblandingen. Du kan også koge hele vaniljestangen med, hvis du ønske en mere intens vaniljesmag. Hvis du bruger vaniljepulver, skal du blot tilsætte det efter kogning. Riv skallen af en ½ citron fint, og tilsæt det til blandingen. Pres derefter citronen og hæld 2 tsk saft i. Kog det hele op og fjern gryden fra pladen, når det lige netop begynder at koge. Pres den kogte hindbær-mælkeblanding igennem en si - og tryk så meget som muligt igennem sien.

Pisk æggene godt og tilsæt gradvist sukkeret. Forsæt med at piske til det er hvidt og luftigt – tilsæt saltet.

Hæld forsigtigt hindbær-mælkeblandingen i æggemassen og fortsæt med at piske så æggene ikke koagulerer. Lad det afkøle i køleskabet.

Hvis du har en ismaskine, hældes blandingen i maskinen efter afkøling. Ellers hældes blandingen i en form, som sættes i fryseren. Rør af og til i blandingen under frysning for at undgå krystaller.

Før servering: Lad isen stå i 10-15 minutter i køleskabet.