Energibarer med Quinoa & Byg

En dejlig opskrift på myslibarer med quinoa og nøgenbyg som bidrager med protein og fibre. Med frisk og tørret frugt og lidt koncentreret æblesaft er det ikke nødvendigt at tilsætte raffineret sukker.

Opskrift til 12 stk barer:

Ingredienser:

0,5 dl solsikkeolie
0,5 dl koncentreret æblesaft
2 mosede bananer
1 revet æble (med skræl)
150 g Naked Barley Flakes (nøgenbyg-flager)
50 g Puffet quinoa
50 g tørrede abrikoser, hakkede
50 g dadler, hakkede
50 g nødder, grofthakkede (fx mandler, hasselnødder og/eller valnødder)
50 g kerner (fx solsikke- og græskarkerner)
1/2 tsk salt
Olie til smøring af form

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 160°C og smør en firkantet form ca. 20x20 cm.

Hæld de våde ingredienser i en skål og bland grundigt. Tilsæt herefter de øvrige ingredienser og rør godt rundt. Fordel massen jævnt i formen. 

Bages i ovnen i ca. 55 min. indtil den er gylden i overfladen. Lad den afkøle i formen og skær derefter ud i 12 stykker. Opbevares i en lufttæt beholder eller fryses.

Denne opskrift er udviklet af Carol Kearns