Quinoabøffer med røget quinoa og bønner

Quinoa er en sand superfood ingrediens! Frøet har et højt proteinindhold - og så er proteinet sammensat af alle de 9 essentielle aminosyrer, som kroppen ikke selv kan producere og derfor skal tilføres via kosten. Det er en glimmerende erstatning for ris, men der er også mange andre anvendelsesmuligheder.
I denne opskrift, som er udviklet af den svenske sporthälsa-blogger Derin Sunneson, bruges quinoa til bøffer. For at give bøfferne en mere raffineret smag anvendes røget quinoa. Foto: Derin Sunneson.

Ca. 14 stk


Ingredienser:
2 dl røget quinoa
4 dl vand
Ca. 2 dl udblødte og kogte bønner (Fava-, kidney- eller røde haricotbønner)
2 spsk kød- og grilkrydderi
1 gulerod, finrevet
1 spsk olie
2 spsk kikærtemel

Fremgansmåde:
Start med at koge 2 dl røget quinoa i 4 dl vand. Kog det op og lad det simre, indtil væsken er væk. Sæt til side og lad det afkøle.

Hæld ca. 2 dl kogte bønner i en skål og mos dem med en gaffel. Bland de øvrige ingredienser i og mos dem sammen med den kogte quinoa. Lad det hvile lidt, så kikærtemelet kan klistre bøfferne sammen.

Form ca. 14 små bøffer og steg dem i lidt olie ved middeltemperatur. Det er også fint at lave dem i ovnen.
Nyd de lækre bøffer med en god salat – velbekomme!

Tips: Hvis bøfferne har svært ved at holde sammen, kan du tilsætte lidt mere kikærtemel og mose det godt sammen igen.