Spicy gulerods- og quinoa-falafel med coleslaw

Lækre krydrede falafler. Kombinationen af sprøde gulerødder med de cremede quinoaflager og nøddeagtige carlinærter (kan i en snæver vending erstattes af kikærter) gør disse falafler helt fantastiske. Opskriften er udviklet af Niki fra madportalen ”Rebel Recipes”. Vi kan kun sige: prøv dem!

12 stk. (3-4 personer)

Ingredienser:

Falafler:
2 gulerødder, grofthakket
3 forårsløg, grofthakket
Håndfuld friske koriander
400 g udblødte og kogte økologiske Carlinærter
80 g økologiske quinoaflager
½ tsk gurkemeje
1 tsk Garam Masala krydderi
1 tsk chiliflager
½ tsk havsalt
4 spsk rapsolie

Coleslaw:
2 mellemstore gulerødder
½ hvidkål
3 forårsløg
Håndfuld friske koriander

Dressing:
2 spsk sesamfrøolie
1 spsk Tamari sojasauce

Fremgangsmåde:

Falafler:
Gulerødder og forårsløg tilsættes foodprocessoren. Puls et par gange og tilsæt derefter Carlinærter, koriander og krydderier. Blend til alt er godt mikset. Form massen til ca. 12 små ”bøffer”.
Hæld olie på en stor stegepande og steg falaflerne ved middelvarme i ca. 6-7 minutter, og vend dem undervejs. Sæt forsigtigt falaflerne på et fad.

Coleslaw:
Riv gulerødderne groft, skær kålen i strimler, og forårsløgene i skriver. Hæld grøntsagerne i en stor skål og bland det.

Dressing:
Hæld olie og Tamari sojasauce i et glas med låg. Luk glasset og ryst ingredienserne godt sammen.
Hæld dressingen over coleslawen og bland det sammen.

Server falaflerne med coleslaw og evt. nogle fladbrød.